گروه ترجمه- پایگاه اینترنتی ایندیپندنت17 دسامبر 2012 (27 آذر) در مقالهای به تحولات داخلی ایران پرداخت و نوشت: آزادی پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهور سابق ایران، دور تازهای از گمانهزنیها در مورد آینده این سیاستمدار کهنهکار را رقم زده است. محمود احمدینژاد، رئیسجمهور کنونی، در پایان راه ریاستجمهوری است و نامزد بعدی که در ژوئن سال آینده پس از تأیید شورای نگهبان از صندوق رأی بیرون خواهد آمد، مطمئناً محافظهکار خواهد بود که البته میتواند ماهیتی عملگرا یا افراطی داشته باشد و در عین حال، از توجه خاص آیتالله خامنهای، رهبر ایران، برخوردار باشد.
در ادامه مقاله آمده است: فرزندان آقای رفسنجانی با اعتراضات جنبش سبز مخالفان مرتبط بودند؛ جنبشی که رهبران آن همچنان در حصر خانگی بهسر میبرند. پسر و دختر آقای رفسنجانی در ماه سپتامبر به اتهام تبلیغات علیه نظام حاکم بازداشت و به زندان فرستاده شدند؛ اما مهدی هاشمی روز یکشنبه از زندان اوین آزاد شد که البته این اقدام پس از گذاشتن وثیقه 100 میلیارد ریالی توسط خانواده وی امکانپذیر شد. غلامحسین اسماعیلی، رئیس سازمان زندانهای ایران، دیروز گفت کیفرخواست دادگاهی مهدی هاشمی بهزودی به دادگاه فرستاده میشود. فائزه هاشمی نیز شش ماه محکومیت زندان را میگذراند.
در پایان مقاله آمده است: کریم سجادپور، تحلیلگر ایرانی مؤسسه صلح بینالمللی کارنگی در واشنگتن، میگوید: «رفسنجانی در سیاست ایران نیرویی فرسوده و مصرفشده بود.» سجادپور آزادی مهدی هاشمی را چنین تفسیر کرد که آزادی وی اثبات میکند دستگاه امنیتی تا چه حد تهدید وی را اندک میداند. در عین حال، آقای احمدینژاد نامزد مورد نظر خود را برای ریاستجمهوری آینده در نظر دارد و این فرد، اسفندیار رحیممشائی است. در عین حال، وزیر خارجه ایران گفت که ایران باید راهی برای پایان بنبست با قدرتهای بزرگ بر سر برنامه هستهای بیابد... سجادپور معتقد است که: «دو طرف به این نتیجه رسیدهاند که آنها باید از بنبست کنونی خارج شوند.»
اخبار و تحلیلها: نویسنده متن فوق با مشخص کردن ویژگی کلی رئیسجمهور بعدی ایران، عملاً دست به پیشگویی زده و با علم به اینکه مشی امام خامنهای(مدظلهالعالی) حمایت از رئیسجمهوری است که با رأی مردم انتخاب میشود، طوری به این موضوع پرداخته که گویا از حالا رئیسجمهور بعدی مشخص است و رأی مردم در انتخاب شدن وی تأثیری ندارد. این روش که معمولاً در آستانه انتخابات به یک مقوله تبلیغاتی دشمن تبدیل میشود و با شایعهپراکنی ترویج میگردد، از روشهای قدیمی و اثرگذار است که میتواند بر فضای پرشور انتخابات، تأثیر منفی بگذارد ضمن آنکه ظرفیت تخریبی دیگری هم دارد که میتواند زمینهساز ناامنیهای سیاسی اجتماعی شود. فتنهگران در سال 88 با استفاده از ظرفیت تبلیغی دروغ و شایعه، بحث تقلب را مطرح کردند و فتنه را کلید زدند.
منبع: سایت بصیرت